El plurilingüisme en la literatura catalana

El plurilingüisme en la literatura catalana / Albert Rossich i Jordi Cornellà

El plurilingüisme en la lite...El llibre presenta un estudi de la gran varietat d’obres multilingües que han aparegut al llarg de la història de la literatura catalana. Es tracta d’un intent innovador on es sintetitza en una visió de conjunt un fet comú en totes les literatures, el plurilingüisme.

La recerca presenta les relacions culturals i sociolingüístiques entre els llenguatges implicats, els lligams entre gèneres literaris i barreja d’idiomes, les maneres en què queden soldades les llengües dins el text i els motius que han portat els escriptors a fer servir més d’una llengua.

Aquest llibre permet redescobrir una gran quantitat de textos oblidats o marginats que destaquen per la seva originalitat i diversitat estilística.

Els seus autors ja són noms ben coneguts dins de l’àmbit de la literatura i disposen d’una extensa bibliografia al seu darrera. Albert Rossich és catedràtic de filologia catalana a la Universitat de Girona i està especialitzat en l’estudi de la llengua i la literatura de l’edat moderna. Al seu torn, Jordi Cornellà-Detrell, doctor per la Universitat e Lancaster (Anglaterra) és professor titutlar d’Estudis Hispànics a la Universitat de Gasglow (Escòcia).

Més informació:

  • El plurilingüisme en la literatura catalana (Blog)
  • Oriol Ponsatí-Murlà. Plurilingüisme i llibertat. Diari de Girona, 27 de març de 2014. (Article d’opinió)
  • Giselda Oliver i Bernat Puigtobella. Albert Rossich: “Si el català no és la llengua principal a Catalunya, on ho serà?”. El Núvol, 8 d’abril de 2014. (Entrevista)
  • Lecturàlia. Catalunya Ràdio, 5 de maig de 2014 (Àudio)(minut 3:57)
Aquesta entrada s'ha publicat en 2014 i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s