L’altre llibre de les bèsties

bestiesSunyer i Aimeric, Salvador ; Mateu, Lluís (il.)

L’altre llibre de les bèsties

Girona : CCG edicions, 2009

ISBN: 978-84-92718-03-0

Segles enrere les bèsties, bestietes i bestiasses havien engrescat els poetes de tot el món conegut… Des dels grecs, 140 anys abans de Crist, fins als llatins; els pares de l’Església; els bestiaris francesos, els italians, etc. S’havien anat escrivint llibres dedicats al bestiar a fi que il·luminessin la humanitat i l’acompanyessin d’alguna manera, a estones rient a estones plorant, per aquesta vall de llàgrimes i somriures a repartir mentre pensaven, per consolar-se, que després d’un dia en ve un altre.

És un llibre, mig en broma mig seriós, dedicat als infants aprenents de lector i als adolescents amb ganes de volar més enllà de les seves fantasies i les seves contradiccions amb ironia, bon humor i temps, que és com maduren per aquests topants les nespres.

[…] Senzillament, el Llibre de les bèsties és per tenir a prop, per ser compartit amb els més menuts de la casa i amb els més grans, per recuperar el plaer per les petites coes, per aprendre a aprendre. En definitiva, per assaborir cada paraula i el seu so musicat i deixar-te dur per la màgia que sempre ens ha despertat els contes ben contats.

Iolanda Pineda. Alcaldessa de Salt

[…] És un llibre, mig en broma mig seriós, dedicat als infants aprenents de lector i als adolescents amb ganes de volar més enllà de les seves fantasies i les seves contradiccions amb ironia, bon humor i temps, que és com maduren per aquests topants les nespres.

Us hi ajudaran força les il·lustracions de l’artista saltenc Lluís Mateu, a qui agraeixo de tot cor la seva col·laboració sense la qual em trobaria davant el desconegut i amable lector com un arbre sense fulles.

Salvador Sunyer i Aimeric

Llúdriga

Llúdriga, antany poblaves les Deveses,

ara regnes en places i en disseny;

darrera els cotxes us veiem impreses

perquè a les carreteres tinguem seny.

Ara abrigues el coll de les senyores

que per mudar-se posen ulls de gat

i no sabem si rius o bé si plores

un destí tan i tan desventurat.

A Salt per sempre tu ets el nostre emblema,

identifiques si ets saltenc de pro

perquè ens preguntes pel mateix problema:

Si estimem nostra vila de debò.

Recull de premsa:

Aquesta entrada s'ha publicat en 2009 i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’altre llibre de les bèsties

Deixa un comentari