Flors, violes i englantines

Flors, violes i englantines, de Salvador Sunyer i Aimerich

Flors, violes i englantinesFlors, violes i englantines és un recull de bona part dels poemes premiats d’en Salvador Sunyer, d’aquí el títol, que fa referència als temes que tradicionalment es premiaven als Jocs Florals.

En motiu de la cloenda de l’Any Sunyer, se n’ha fet la seva presentació a la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt.

El recull s’inicia amb la presentació que fa l’Alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que finalitza amb les següents paraules:

“En Salvador Sunyer ha estat durant molts anys un gran ambaixzador per a Salt. Vagi aquest homenatge a l’home dels versos, dels poemes, dels llibres d’història, però també a l’home que ha sabut entendre el seu poble. Gràcies, Salvador, per la teva petja a casa nostra.”

Jaume Torramadé (Alcalde de Salt)

Tot seguit Antoni Puigverd ofereix unes paraules en el pròleg al seu amic Salvador Sunyer on fa referència a la seva manera de ser i a la seva obra.

“Ara bé, la claredat de la poesia de Sunyer va més enllà de la voluntat de fer-se entendre. Respon, també, tal com passa amb els millors poetes, a la necessitat d’examinar-se interiorment. La poesia de Sunyer és, com deia Rilke, un camí d’autoconeixement. O També el camí que hom va fent mentre apama les estances interiors. El poeta malda per explicar-se a ell mateix, i no solament al lector, allò que commou: sigui un paisatge, sigui una il·lusió patriòtica o un valor moral; sigui l’amor per la Carme, sigui el sentit de la seva vida, sigui la vibració que causa en la seva ànima un concert de les seves nétes.”

Més informació:

  • Lipdub fet per l’IES Salvador Sunyer de Salt en motiu de l’Any Sunyer. (Vídeo)
  • Laura Fanals. M’agradaria que Salt tingués una companyia de teatre que funcionés. Diari de Girona, 1 de febrer de 2015. (Article)

 

Aquesta entrada s'ha publicat en 2015 i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s