Històries del Motel

motelBerga, Miquel. Històries del Motel : 50 anys de l’Hotel Empordà : amb 50 receptes de la casa

Badalona : Ara Llibres, 2011

Cinquanta anys d’un establiment com el Motel han de baixar, per força, carregats d’història i d’històries. Per això he intentat que el conjunt s’amarés de veus i d’imatges. El tronc central el constitueixen les semblances de tres Homenots -Mercader, Subirós i Pla-, tres elements claus que han donat forma i contingut a una aventura que ha estat fundacional pel que avui anomenem cuina catalana moderna. […] La presència de Pla és culinàriament rellevant, també, perquè una de les hipòtesis implícites en aquest llibre és que algunes de les genials innovacions de Mercader són actes d’afecte cap el seu client, […]

El llibre inclou la mirada de la professió. Tres estrelles rutilants de la creativitat gastronòmica hi aporten la seva reflexió: Ferran Adrià pondera la necessitat d’una tradició documentada per trencar esquemes i fer avanguarda, José Mari Arzak, posa el Motel com a referent fraternal de la nova cuina basca. Finalment, Joan Roca, explica les experiències íntimes de poder imaginar un destí en un lloc proper. […]

Miquel Berga

Recull de premsa:

Aquesta entrada s'ha publicat en 2011 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s