Escola Racionalista de Salt

escolaCap esforç no cau en terra eixorca. Recuperem la memòria tot celebrant el 75è aniversari de l’Escola Racionalista de Salt (CD rom)

Salt : estiu, 2009

Edició i coordinació: Sebas Parra  ; Realització i programació: Pep Caballé ; Han col·laborat: Agapit Alonso, Xavier Besalú, Pere Cornellà i Roca i Salomó Marquès.

L’Escola Racionalista de Salt, singular per moltes raons, tant de caire pedagògic com polític, que potser hauria celebrat aquest curs acadèmic el seu 75è aniversari si l’aixecament militar feixista de 1936 no hagués canviat el curs de la història catalana més recent. Neix amb l’inici del curs 1933-34, vinculada al moviment obrer anarquista de Salt. La CNT li cedeis l’espai necesari al Centre Obrer de Cultura Floreal de la Vila i el Bienni Negre farà que la seva activitat sigui, al mateix temps, migrada i bullidera… No cal dir que l’escola, pedagògicament, és filla de l’Escola Moderna que funda Francesc Ferrer i Guàrida l’any 1901 a Barcelona.

La presentació del 75è aniversari de l’Escola Racionalista de Salt es va fer el dissabte 13 juny a les 7 de la tarda, al Cafè Nupi de Salt (antic passeig Buenaventura Durruti)

Més informació:

racionalistaFoto:

Alumnes de l’Escola Racionalista de Salt. Era l’única escola mixta de Salt i, bàsicament, procurava la instrucció dels fills dels obrers del tèxtil de Salt. A mà dreta, el mestre Sr. Expósito Duran al costat de la seva esposa, i a mà esquerra, el mestre Sr. Roman.

Data: 1933

Autor: desconegut

Fons: Jaume Valls / Arxiu d’Imatges de l’Ajuntament de Salt.

A: Salt. Barcelona : Viena [etc.], 1995  (Imatges i records ; 4) ISBN: 84-7809-821-6

Recull de premsa:

«Cap esforç no cau en terra eixorca. Recuperem la memòria tot celebrant el 75è aniversari de l’Escola Racionalista de Salt», a Can Ninetes. El Dimoni de Santa Eugènia de Ter, 27/09/2009

Aquesta entrada s'ha publicat en 2009 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s